Previous Next

Відповідальність починається з тебе

Питання протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку та предметом міжнародних зобов’язань. Дуже важливим є отримання молодими людьми необхідної загальної інформації з питань ВІЛ/СНІДу і набуття практичних навичок по самозахисту при можливих ризикованих ситуаціях. З цією метою Сумський міський центр дозвілля молоді разом із спеціалістами Клініки Дружньої До Молоді провели зустріч «Відповідальність починається з тебе» для майбутніх юристів.

Методи контрацепції, важливість ведення здорових статевих стосунків, проблеми булінгу ВІЛ-позитивних людей у колективах та багато інших тем обговорювалися сьогодні в оновленому молодіжному центрі «Романтика».

Після розмови кожен бажаючий мав можливість безкоштовно перевірити власне здоров'я, зробивши швидкий тест на ВІЛ, гепатити В, С та сифіліс.

Адже аналіз ситуації з ВІЛ/СНІДу свідчить про те, що контроль за епідемією здійснюється не в повній мірі: лише кожна друга ВІЛ-інфікована особа знає про свій позитивний статус і звертається до медичного закладу; відзначається високий відсоток позитивних результатів серед донорів крові, передусім первинних; не зменшується частка дітей з вродженою ВІЛ-інфекцією; набуває все більшу епідемічну значимість високо стигматизована група чоловіків, які мають секс з чоловіками. Особливо загрозливим є несвоєчасне звернення людей, які живуть з ВІЛ, за медичною допомогою, а відтак пізнє виявлення СНІДу та поєднаних форм ВІЛ/ТБ, що обумовлює високий рівень смертності серед хворих.

Саме тому подібні заходи є надзвичайно важливими, адже сексуальна освіта молоді дасть можливість зупинити епідемію ВІЛ-інфекції у країні, попередити нові випадки інфікування ВІЛ, зменшити смертність від хвороб, зумовлених ВІЛ, а людям із ВІЛ – жити повноцінним життям.

Меню

Мій розклад