Previous Next

Навчальний он-лайн семінар

30 листопада 2020 року кафедрою права та методики викладання правознавства Навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин було проведено навчальний он-лайн семінар у рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства». У заході прийняли участь студенти 031-п групи, викладачі кафедри та представниця Української Гельсінської спілки на Сумщині Наталя Єсіна та працівник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Євгеній Євтєєв.

Під час заходу було розглянуто:
- історія міжнародної акції «16 днів проти насильства»;
- гендерна рівність у суспільстві;
- захист прав жінок в умовах збройного конфлікту;
- проблема домашнього насильства.

Також окрему увагу було приділено заходам щодо протидії домашньому насильству, ефективній роботі з особою, що постраждала від  домашнього насильства та кривдником.

Наталя Єсіна наголосила, що гендерно-обумовлене насильство визнається одним з найпоширеніших порушень прав людини, що трапляється найчастіше в військових умовах.

Під час доповіді представниці УГСПЛ м. Суми увагу студентів акцентовано на захисті прав жінок під час військового конфлікту в Україні, подолання наслідків бойових дій та особливостях звернень від жінок-переселенок до приймальні УГСПЛ, які також потерпають від домашнього насильства та зазнають при цьому ще більшого стресу через неможливість знайти інше місце проживання навіть на декілька днів. Ще одне важливе питання – це посттравматичний синдром, який жінки й діти переживають внаслідок конфлікту.

Акція «16 днів проти насильства» — це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Меню

Мій розклад