Previous Next

Молоді науковці обговорили проблеми імплементації людських прав

7 грудня до Дня прав людини кафедрою права та методики викладання правознавства СумДПУ імені А.С. Макаренка під керівництвом Олени Іваній було організовано та проведено науково-практичний круглий стіл «Права людини як цінність у демократичному суспільстві».

Під час заходу студенти, магістри, вчені, юристи-практики мали змогу обговорити проблемні аспекти забезпечення людських прав, визначити напрями удосконалення діяльності держави щодо імплементації людських прав.

До наукового заходу долучились і учні Сумської гімназії № 1 під керівництвом вчителя правознавства Наталії Жильнікової, які презентували результати своїх перших кроків у науковій сфері. Найбільше зацікавлення викликала доповідь учениці 6 (10) класу Анни Биценко, присвячена питанню меж прав людини.

Під час засідання круглого столу було обговорено значну кількість проблем, пов’язаних із реалізацією людських прав, починаючи від загальнодержавних перетворень, закінчуючи окремими заходами, необхідними для втілення окремих прав. Так, найбільше запитань було щодо можливості реалізації права на працю у контексті freelance.

Вельми цікавою та актуальною стала доповідь доктора юридичних наук, професора Андрія Кучука щодо формування нових поколінь людських прав.

Жваву дискусію серед учасників заходу викликав виступ старшого інспектора з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Євгенія Євтєєва щодо забезпечення прав людини Національною поліцією.

Професор кафедри права та методики викладання правознавства, доктор юридичних наук Андрій Апаров, як діючий адвокат, навів ряд порушень прав людини, що допускаються представниками органів правопорядку та поставив декілька питань до поліцейського омбудсмена, на які отримав вичерпні відповіді.

Учасники заходу подякували організаторам та висловили бажання продовжувати досліджувати проблематику реалізації людських прав.

Меню

Мій розклад