Previous Next

Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання теорії та практики в галузі права, освіти, соціальних та поведінкових наук – 2021»

22-23 квітня в Академії державної пенітенціарної служби в режимі онлайн відбулася міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання теорії та практики в галузі права, освіти, соціальних та поведінкових наук – 2021», співорганізатором якої виступила кафедра права та методики викладання правознавства ННІ історії, права та міжнародних відносин.

Серед учасників конференції були представники закладів вищої освіти та наукових установ як з України, так і зарубіжних країн, зокрема: Республіки Казахстан та Республіки Білорусь. У цьому заході взяли також участь практичні працівники, які поділилися власним досвідом та знаннями у сферах захисту прав і свобод людини, виконання кримінальних покарань, протидії злочинності.

На пленарному засіданні старший викладач нашої кафедри, кандидат юридичних наук Чернадчук О.В. у своєму виступі «Практико-орієнтовані підходи до підготовки сучасних юристів в Україні» зазначив, що з метою підвищення якості підготовки конкурентноздатних юристів, системного вдосконалення навчального процесу, активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, необхідно занурювати їх у реальні умови професійної діяльності, залучаючи до проведення модельних судових засідань та роботи в юридичній клініці. Олександр Вікторович, як випускник програми «Відкритий світ», напряму «Верховенство права» (USAID, м. Роччестер, штат Нью Йорк) поділився досвідом професійної підготовки юристів у США.

Завідувач кафедри, доцент Іваній О.М., продовжуючи тему професійної підготовки конкурентоспроможних фахівців, розкрила роль ключових стейкхолдерів у реформуванні та маркетизації закладів вищої освіти. Олена Миколаївна наголосила, що університет в умовах глобальних викликів і ризиків, зміни освітніх парадигм, суспільних трансформацій повинен враховувати наслідки своєї діяльності для всіх стейкхолдерів і бути за них соціально відповідальним.

Доктор юридичних наук, професор Кучук А.М. у своїй доповіді розкрив парадигму розуміння права в транзитивному суспільстві, проаналізувавши концепцію розуміння права через аксіологічну складову та, відзначивши особливості сприйняття права в національній системі права. Андрій Миколайович акцентував увагу на положеннях природної школи права в аспекті вчень філософів права.

Меню

Мій розклад