Previous Next

Неформальна освіта викладачів та студентів у галузі міжнародного гуманітарного права

В умовах триваючої війни особливої актуальності в царині права набувають питання міжнародного гуманітарного права, забезпечення прав цивільного населення та ін., особливо для правників та студентів, що навчаються за спеціальністю 081 Право.

З 26 жовтня до 30 листопада науково-педагогічні працівники кафедри та студенти, що навчаються за освітньо-професійною програмою 081 Право взяли участь у ІІ Всеукраїнській школі з міжнародного гуманітарного права.

Співорганізаторами Школи виступили Адвокатське об’єднання «Поповський і партнери»; Адвокатське об’єднання «Новум», Дніпровський осередок ВГО «Європейська асоціація студентів права України» (ELSA Dnipro).

Спікерами на заходах, що були проведені в межах навчання стали як науково-педагогічні працівники-фахівці в сфері міжнародного права та прав людини, так і адвокати, які працюють у галузі міжнародного права: Людмила ФІЛЯНІНА, Оксана ЛЕГКА, Дмитро ПОПОВСЬКИЙ, Едуард СИРОМЯТНИКОВ, Андрій КУЧУК.

Під час навчання слухачі отримали знання з наступних тем:

- Режим окупації та міжнародне гуманітарне право;

- Засоби та методи ведення війни;

- Учасники збройних конфліктів;

- Людські права в умовах воєнного стану (за практикою Європейського суду з прав людини);

- Воєнні злочини.

Сподіваємось, що отримані знання стануть у нагоді для забезпечення прав українців, які постраждали від збройної агресії Росії.

Меню

Мій розклад