Екскурсія майбутніх юристів до кінологічного підрозділу ГУНП

Вже стало доброю традицією відвідування майбутніми юристами судових та правоохоронних органів. 11 жовтня студенти були запрошені до кінологічного підрозділу Головного управління Національної поліції області.

Під час екскурсії кінологи розповіли, що зараз в кінологічному центрі поліції Сумської області виховуються та служать майже 40 собак. Вони затримують злочинців, знаходять людей, викривають заховану зброю та наркотичні речовини, працюють з дітьми та хворими в якості «антидеприсантів».

Студенти не лише дізналися про виховання та роботу службових тварин, а й взяли участь у чергових тренуваннях чотирипалих «поліцейських», які продемонстрували курс слухняності та виконання команд, що подавались як голосом, так і жестами. Службові собаки продемонстрували як вони шукають підкладені речі, як відбувається затримання порушника-втікача та його конвоювання. 

Майбутні правознавці ставили правоохоронцям ряд запитань щодо їхніх «напарників»: як тренуються собаки, чим харчуються, в яких умовах можуть працювати, як швидко піддаються дресурі, з якого віку можна брати цуценят для навчання тощо. Адже на службі вони чотирилапі «поліцейські», а для своїх вихователів – друзі. Кінологічний підрозділ ГУНП Сумської області – це справжня родина ентузіастів, робота яких побудована на професіоналізмі, любові та дисципліні.

Меню

Мій розклад