Участь у науково-практичній конференції з охорони праці

26 листопада завідувач кафедри права та МВП Іваній О.М. і доцент кафедри Кучук А.М. взяли участь у ІV Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні питання охорони праці та здоров’язбереження в умовах сучасної школи».

Науковці виступили на пленарному засіданні з доповідями щодо нормативно-правових засобів протидії булінгу та як вчителю не стати жертвою булінгу. Дана тема традиційно викликала чималий резонанс та сприяла жвавому обговоренню наболілих проблем.

У результаті проведення конференції відбувся обмін досвідом щодо вирішення проблем охорони праці у педагогічній галузі, узагальнено інформацію про подолання наслідків негативного впливу стресогенних чинників професійної діяльності, визначено шляхи міжгалузевої співпраці щодо вирішення питань моніторингу стану здоров’я, формування навичок здорового способу життя і принципів обміну інформацією.

Визнаючи, що одним із важливих напрямів охорони праці та здоров’язбереження в галузі освіти є протидія булінгу та насильству, створення атмосфери миру та порозуміння у школі, ураховуючи побажання учасників конференції, було підписано резолюцію, згідно якої пропонується: 1) залучити до надання вчителям закладів загальної освіти методичної допомоги у протидії булінгу та насилля кафедру права та методики викладання правознавства Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка; 2) кафедрі права та методики викладання правознавства Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка визнати можливості співробітництва з освітнім омбудсменом задля покращення безпекової складової освітнього процесу у школах м. Сум.

Меню

Мій розклад