Previous Next

Кіберсоціалізація в умовах пандемії

5 листопада відбувся IV міжінститутський семінар «Кіберсоціалізація в умовах пандемії», організований Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України, в якому взяли участь викладачі кафедри та студенти 045 групи.

Основною метою семінару стало створення міждисциплінарного простору для розмови, та різностороннього вивчення кіберпрактик в умовах пандемії.

Серед питань, які розглядалися фахівцями Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, факультету соціології і права КПІ імені Ігоря Сікорського, Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка, кафедри політичної психології та міжнародних відносин факультету психології НПУ імені М. П. Драгоманова, кафедри права та методики викладання правознавства СумДПУ імені А.С. Макаренка:

- філософське осмислення феномену кіберсоціалізації в умовах глобальних змін;

- тенденції змін у кіберпрактиках останнього десятиліття;

- соціальні комунікації в умовах пандемії;

- COVID-19 у віртуальній та доданій реальності: геймифікація, роботизація, парасоціальні стосунки;

- вікові особливості кіберпрактик в умовах дистанційної освіти;

- нейропсихологія та психофізіологічні аспекти кіберсоціалізації і реабілітації; - інфодемія, COVID – стигматизація, кібербулінг та інші інтернет-ризики;

- інформаційна безпека в кіберпросторі.

Цікавими та змістовними стали доповіді старшого викладача кафедри права та методики викладання правознавства Жильнікової Наталії Дмитрівни «Інформаційно-психологічний вплив на молодь в умовах пандемії: ініціативи на міжнародному та державному рівнях» та завідувача кафедри Іваній Олени Миколаївни «Кіберсоціалізація студентів в умовах дистанційного навчання», в яких розглянуто як позитивні, так і негативні кіберсоціалізаційні наслідки інфодемії та комп'ютеризації як суттєвого чинника побудови сучасного інформаційно-освітнього простору.

Для студентів участь у семінарі стала цікавим досвідом та надала можливість відкрити для себе нові проблемні питання сучасного життя.

Меню

Мій розклад