Previous Next

Свобода слова у сучасному суспільстві. Чи є межі?

«Свобода слова проти захисту репутації: як відшукати справедливий баланс. Погляд ЄСПЛ». Саме за цією темою 11 листопада було проведено майстер клас суддею Європейського Суду з прав людини від України Ганною Юдківською. Взяв участь у заході і доцент кафедри права та методики викладання правознавства, доктор юридичних наук Андрій Кучук.

Захід відбувся в межах Практикуму з правового супроводу інформаційної діяльності, що буде включати 20 майстер-класів  суддів Європейського Суду з прав людини, міжнародних експертів Ради Європи та керівних органів Європейського Союзу, суддів Верховного Суду, заступників міністра з питань цифрової трансформації, керівників юридичних департаментів транснаціональних ІТ-корпорацій, інших відомі вчених та практиків.

Під час майстер-класу Ганна Юдківська зосередила увагу на дискусійних аспектах забезпечення свободи слова в демократичному суспільстві, наголошуючи на необхідності врахування історичного, культурного та фактичного аспектів справи. При цьому доповідачка наводила приклади з практики Європейського суду з прав людини, коментуючи особливо складні моменти.

Меню

Мій розклад