Новини

Гостьова лекція судді

Сьогодні одним із популярних трендів вищої освіти є організація й проведення гостьових лекцій. 04 грудня в режимі онлайн відбулася гостьова лекція судді Зарічного районного суду м. Суми Марини Сороки, яка ознайомила студентів із законодавством у сфері протидії домашньому насильству, терміновим заборонним приписом та процедурою застосування стосовно кривдника обмежувального припису.

Основою і фундаментом захисту від домашнього насильства є Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким передбачені обмежувальні приписи (у тому числі термінові – їх видає Нацполіція для швидкого припинення насильства, без рішення суду), програми для кривдників та постраждалих осіб.

Насилля в сім’ї, за словами Марини Ревазівни, належить до найбільш поширених форм порушення прав людини. Багато людей досі не знають, що за насильство в сім’ї суд може притягнути як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності. Насильство – це злочин, а не сімейна справа.

Лектор навела приклади домашнього насильства з судової практики, його види та заходи впливу на кривдника, можливі шляхи подолання цього ганебного явища.

Спікер розповіла, що в місті Суми для постраждалих від домашнього насильства відкритий тимчасовий притулок ДЗ «Сумський обласний центр соціально-психологічної допомоги», який розташований за адресою: вул. Іллінська, 51 Г.

Активне впровадження лекцій такого характеру в освітній процес сприяє професійному зростанню майбутніх фахівців.

Меню

Мій розклад