Новини

Інтелектуальна власність: захищена чи ні? Бінарний майстер-клас для правників

Ідея інтегрованого навчання завжди актуальна, адже сприяє формуванню цілісної системи знань і вмінь здобувачів, розвитку їх креативних здібностей та потенційних можливостей. 9 грудня для студентів, що здобувають правничу освіту, керуючим партнером Адвокатського об’єднання «КОРПУС ЮРІС» Сергієм Мирославським та членом ради адвокатів Сумської області Олександром Чернадчуком було проведено бінарний майстер-клас, присвячений доволі актуальній для українського суспільства проблематиці захисту інтелектуальної власності в Україні.

Олександр Чернадчук зосередив увагу присутніх на об’єктах права інтелектуальної власності, наводячи приклади з юридичної практики, у тому числі й власної, щодо особливостей їх захисту, на особливостях нормативно-правового регулювання. Найбільше зацікавлення присутніх викликали практичні кейси, у яких позивачами чи відповідачами були мешканці Сумського регіону.

Сергій Мирославський, продовжуючи дискурс колеги, розповів присутнім про особливо резонансні справи в Україні, пов’язані з захистом прав інтелектуальної власності, у тому числі щодо зловживання громадянами правами у цій сфері. Доповідач чітко і логічно виклав можливі стратегії поведінки захисника у цій категорії справ, означивши найбільш вдалі в умовах наведених ним справ.

Правники відзначили важливість не лише знання законодавства, яке доволі швидко змінюється, але й орієнтування у законодавстві та його імплементації, розуміння психологічних установок іншої сторони для визначення стратегії власної поведінки.

Учасники черговий раз переконались у важливості опанування особливостей правового регулювання сфери інтелектуальної власності, необхідності вивчення не лише приписів чинного законодавства, але і практики застосування цих приписів, чого вимагає потреба усвідомлення усталеної судової практики та правової визначеності.

Меню

Мій розклад