Previous Next

Симуляційна гра у формуванні програмних результатів правника

20 лютого учасники симуляційної гри «У шкурі депутата» з самого ранку активно включилися в роботу:

- поділилися на 5 фракцій;

- обрали голів та секретарів;

- сформували назву та ідеологію партії;

- написали протокол для створення фракції;

- напрацьовували проєкти рішень;

- працювали в депутатських комісіях;

- створювали коаліції;

- просували свої ініціативи і збирали голоси для їхньої підтримки;

- голосували за проєкти рішень.

Робота депутата для багатьох приваблива недоторканністю перед законом, можливістю впливати на виконавчу владу, і часто стає стартовим майданчиком до більш високих щаблів державної ієрархії, адже на перше місце висуваються перспектива можливого доходу, привілеї та пенсійне забезпечення. Саме тому в Україні настільки популярне питання як стати депутатом. У ситуації вкрай нестабільного життя посісти шановану посаду – своєрідна гарантія добробуту.

Проте, під час плідної роботи, молодь переконалась, що бути депутатом – це важкий і відповідальний труд, що вимагає високих моральних і ділових якостей від людини. Не маючи схильності до громадської діяльності, до спілкування з людьми, не маючи бажання допомагати людям у вирішенні соціальних проблем годі й думати про політичну кар'єру.

Ще студенти переконалися, що депутатом стати реально. У будь-якому віці і з будь-яким бюджетом (навіть мінімальним). Просто для кожного кандидата повинні бути свій план підготовки і ведення виборчої кампанії.

Захід сприяє розширенню кругозору, пошуку нових рішень, нестандартному мисленню, вмінню працювати в команді, саморозвитку, проактивності, мультизадачності. Саме ці програмні результати навчання так важливі для майбутнього правника!

Меню

Мій розклад