Новини

Гостьова лекція «Заочний розгляд справи у цивільному процесі»

Карантин – це не тільки обмеження, це ще й насичене он-лайн спілкування зі стейкхолдерами освітньо-професійної програми "Право". 09 квітня відбулася гостьова лекція судді Зарічного районного суду м. Суми Альони Северинової на тему «Заочний розгляд справи у цивільному процесі».

Під час зустрічі говорили:

  • за наявності яких підстав суд може ухвалити заочне рішення;
  • у який строк може бути подана заява про перегляд заочного рішення;
  • який порядок розгляду заяви, тощо.

Суддя наголосила, що за результатами розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою залишити заяву без задоволення або скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

На прикладі розглянутих судових справ доповідач акцентувала увагу слухачів, що підставою для перегляду заочного рішення є обставини, що свідчать про поважність причини неявки в судове засідання, докази, що їх підтверджують, а також докази, що можуть вплинути на ухвалене заочне рішення, тобто докази, якими відповідач обґрунтовує свої заперечення проти вимог позивача.

Студенти подякували за цікаву, змістовну та корисну інформацію і домовилися про наступну зустріч у суді в он-лайн форматі найближчим часом.

Меню

Мій розклад