Previous Next

Участь у ІV-ій Міжнародній науково-практичній конференції «Єдиний освітній простір в умовах цифрової трансформації»

23 вересня 2021 року науково-педагогічні працівники кафедри взяли участь у ІV-ій Міжнародній науково-практичній конференції «Єдиний освітній простір в умовах цифрової трансформації» (Хорватія – Словенія) у рамках угоди про наукову й освітню співпрацю з міжнародною компанією «E-SCIENCE SPACE».

Метою конференції стала активізація співпраці між освітянської спільнотою України та держав-членів Європейського Союзу щодо вивчення кращих європейських практик розвитку сучасної освіти і науки визначення шляхів та напрямів формування ефективної системи освіти і науки в Україні з урахуванням європейського досвіду та національних пріоритетів.

Із вступним словом (Opening Remarks) до учасників Міжнародної науково-практичної конференції виступили: Вальтер Болюнчич, доктор наук, професор (Університет Пули імені Юрая Добрили, проректор з питань співпраці, інновацій та трансферу технологій, Хорватія); Ірина Сопілко, доктор юридичних наук, професор (Національний авіаційний університет, декан юридичного факультету); Невенка Татковіч, доктор наук, професор (Університет Пули імені Юрая Добрили, Хорватія); Гордана Гіколіч, доктор наук, засновниця і декан університету PAR).

У пленарному засіданні конференції взяли участь науковці з Хорватії, України, Словенії, Польщі, Грузії і Болгарії.

Модератор першої пленарної сесії «EU Educational space: psychological and pedagogical direction» завідувач кафедри права та МВП СумДПУ імені А.С. Макаренка, доцент Олена Іваній розпочала експертну дискусію з правових аспектів інноваційної діяльності в закладах освіти. Олена Миколаївна також окреслила основні питання, які вирішує колектив кафедри у процесі діджиталізації освітнього середовища. Експертами було обговорено різні компоненти діджиталізації: онлайн-освіта, електронні освітні ресурси, електронний документообіг, навчання за допомогою тренажерів, віртуальної реальності, формування компетенцій, необхідних у цифровому світі тощо.

Професор Андрій Кучук під час другого сесійного засідання «Jurisprudence and legal education: Ukraine–Europe» підняв актуальні питання філософського та правового дискурсу правової держави, викликавши своїм виступом жваву дискусію серед науковців та практиків.

Старший викладач кафедри Роман Шестопалов під час роботи у секціях розглянув практику держав-членів Європейського Союзу в галузі боротьби з корупцією, провівши аналогію з подібними процесами в Україні та, підсилюючи свою доповідь яскравими прикладами з власної професійної діяльності.

Учасники конференції зустрілись із своїми колегами з країн ЄС; обмінялись перспективним досвідом організації освітнього процесу, забезпечення його якості в умовах сучасних соціокультурних та освітніх викликів; встановили контакти для майбутнього співробітництва з європейськими науковцями, освітянами, здобувачами освіти.

Меню

Мій розклад