Previous Next

Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства» почали з обговорення з вчителями проблеми мобінгу

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у всіх його проявах.

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства. 

Ми почали цьогорічну акцію з обговорення з учительською спільнотою регіону проблеми мобінгу – форми знущань, яка трапляється на роботі. Згідно зі статистикою, близько 30-50% працівників стикаються з різними проявами мобінгу.

На поверхню було піднято причини появи мобінгу, охарактеризовано різновиди та наслідки цього ганебного явища. Доведено пагубний вплив вчительського мобінгу на учнів.

Завідувач кафедри Олена Іваній провела порівняльний аналіз законодавства щодо протидії мобінгу у професійному середовищі в різних європейських країнах, констатувала прогалини в українському законодавстві, розповіла як працівник може протидіяти факту вчинення щодо нього мобінгу чи дискримінації.

Ми впевнені, що варто проводити активну роботу з суспільством задля підвищення обізнаності щодо негативного явища мобінгу. Це може реалізовуватись через створення соціальної реклами, тренінгів, посібників, інформаційний кампаній, створення застосунків, де можна було б фіксувати мобінг, ведення статистики мобінгу тощо. Також для ефективного провадження адміністративної відповідальності за мобінг потрібна якісна робота з правоохоронними органами щодо належного фіксування випадків насильства на робочому місці, а також навчання суддів для розгляду такого роду справ.

Меню

Мій розклад