Previous Next

Круглий стіл «Запобігання та протидія насильству»

30 листопада кафедрою права та МВП спільно з представниками Національної академії внутрішніх справ, Одеського державного університету внутрішніх справ, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Університету митної справи та фінансів та Академії Державної пенітенціарної служби на підставі договорів про співпрацю проведено круглий стіл «Запобігання та протидія насильству».

Захід присвячений щорічній Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства», метою якої  є привернення уваги громадськості до проблем запобігання та протидії насильства в будь-яких проявах та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об'єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

Учасниками круглого столу було розглянуто різні форми насильства, серед яких: економічне, сексуальне, фізичне, психологічне.

Спікери наголошували на тому, що варто почати говорити та звертатися по допомогу. Для постраждалих це непростий крок, часом вони зважуються на це роками. Насильство не повинно залишатися за зачиненими дверима на перший погляд безпечного дому. Аб’юзери не зупиняються після щирого каяття, а продовжують вчиняти насильство.

Якщо ви стали свідком насильницьких дій, або вони були вчинені по відношенню до вас, варто звертатися до однієї із зазначених інстанцій:

1. Урядовий контактний центр – 1547.

Інформаційна консультація, психологічна підтримка, реєстрація відповідного звернення до державних органів. Цілодобово і безкоштовно.

2. Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства – 116 123 (з мобільного) або 0 800 500 335 (зі стаціонарного). Цілодобово, безкоштовно, анонімно. Інформаційна, соціально-психологічна та юридична підтримка.

3. Національна поліція України за номерами телефонів: 102 або 0 800 500 202.

4. Національна дитяча «гаряча» лінія для дітей та молоді за номерами телефонів: 116 111 або 0 800 500 225.

5. Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги - 0 800 213 103.

6. Спеціальні гарячі лінії для мешканців східних областей «Гаряча лінія PIN» - 0 800 210 160 або 0 800 210 174.

7. Lifeline Ukraine - 7333.

Національна професійна лінія з питань профілактики самогубств та підтримки психічного здоров’я працює 24/7.

Не будьмо байдужими до конкретної людської біди! Разом ми можемо створити соціальний простір, вільний від насильства!

Меню

Мій розклад