Previous Next

Тиждень гостьових та бінарних лекцій «Правник у ХХІ столітті»

Ідея інтегрованого навчання завжди актуальна, адже сприяє формуванню цілісної системи знань і вмінь здобувачів, розвитку їх креативних здібностей та потенційних можливостей.

Так, 07 грудня 2021 року кафедрою права та МВП у рамках освітнього процесу розпочався тиждень гостьових та бінарних занять, присвячений Міжнародному дню прав людини.

Метою подібних занять є створення умов мотиваційного практичного застосування знань, навичок та вмінь і надання можливості здобувачам вищої освіти побачити результативність своєї роботи.

У межах навчальної дисципліни «Кримінальне право», яку викладає к.ю.н., доцент Щербак С.В., прокурором окружної прокуратури міста Суми Данченко Вікторією Анатоліївною було розкрито тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх та молодих осіб».

В основу відповідальності неповнолітніх покладена психологічна характеристика цього віку (неусталеності психічних процесів, відсутності достатнього життєвого досвіду, знань, навичок соціальної поведінки).

Спікером було розглянуто особливості застосування покарання до неповнолітніх, зосереджено увагу на звільненні від кримінальної відповідальності і покарання з застосуванням примусових заходів виховного характеру неповнолітніх.

Вікторія Анатоліївна зазначила, що до неповнолітніх застосовуються примусові заходи лише тоді, коли вичерпані усі інші заходи впливу на поведінку неповнолітнього.

Вплив соціальних умов життя та його суперечностей на характер морального формування особи молодої людини є визначальним, тому саме в цьому треба шукати детермінанти злочинності взагалі і неповнолітньої зокрема. Наприкінці лекції студенти дійшли висновку, що тільки спільними зусиллями і розумним підходом можна мінімізувати явище злочинності серед неповнолітніх.

Меню

Мій розклад