Новини

Міжнародний день боротьби з корупцією відзначили Антикорупційним квестом

У цей день, 9 грудня 2003 року, в мексиканському місті Меріда на політичній конференції була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції (прийнята Генеральною асамблеєю ООН 31 жовтня 2003 року). Цей міжнародний договір передбачає заходи щодо попередження корупції, покарання винних, а також механізми міжнародного співробітництва в боротьбі з нею. Він зобов’язує держави-члени проводити політику протидії корупції, схвалити відповідні закони і заснувати спеціальні органи для боротьби з цим явищем. Конвенція набула чинності в грудні 2005 року. В даний час її учасниками є 180 держав.

9 грудня в багатьох країнах світу проходять демонстрації, зустрічі, конференції, семінари та інші заходи, приурочені до Міжнародного дня боротьби з корупцією.

Студенти разом з Уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції СумДПУ імені А.С. Макаренка Андрієм Бавикіним, завідувачем кафедри права та МВП Оленою Іваній і вчителем правознавства та громадянської освіти КУ Гімназія №1 м. Суми Наталією Жильніковою провели захопливий командний Антикорупційний квест (у форматі QR-квесту).

У квесті брали участь учні 10-х класів. Командам «Чесність», «Совість», «Порядність» були запропоновані ситуації, які ілюструють корупційні явища і передбачають вибір стратегії поведінки. Кожна команда робила свій вибір, спираючись на набуті знання, логіку, вміння працювати в команді. Таким чином, учні на практиці навчилися застосовувати розуміння питань корупції і доброчесності та формувати своє ставлення до них.

Команді «Совість» вдалося найшвидше самостійно виконати всі ігрові завдання. Усі команди були нагороджені грамотами.

Бажаємо всім учасникам Антикорупційного квесту в різних життєвих ситуаціях залишатися завжди доброчесними!

Меню

Мій розклад