Previous Next

Участь у проєкті «Порозуміння»

07 грудня в рамках проєкту «Порозуміння» відбулося обговорення Стратегії участі Церков і релігійних організацій у миробудуванні «Україна – наш спільний дім». Проєкт реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини через IFA (Інститут зовнішніх відносин) у програмі фінансування ZIVIK.

Організації-учасниці проекту: Німецько-українсько-білоруське товариство «Європа без кордонів», Відкритий Православний Університет Святої Софії-Премудрості, Науково-видавниче об’єднання «Дух і літера», Національна платформа «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію».

Участь в обговоренні документів, які розробляються робочими групами проєкту «Порозуміння»: «Тези до сталого миру», «Глосарій: від конфлікту до миру», «Практичне керівництво по миротворенню в повсякденній професійній діяльності представників Церков і релігійних організацій» взяли професор кафедри Андрій Апаров та завідувач кафедри Олена Іваній.

На заході були присутні науковці, представники громадських організацій, релігійних організацій, волонтери, які висловлювали свої думки з приводу миротворчого потенціалу українських релігійних спільнот у співпраці з громадскістю заради подолання поляризації українського суспільства і розбудови миру.

Доповідачі в дискусіях приходили до висновку про затвердження в українському суспільстві цінностей толерантності, емпатії, поваги до точки зору опонента, визнавали необхідність затвердження уявлення про суспільне та культурне різноманіття як шанс та джерело для розвитку країни.

Зустріч була жвавою та відкритою, кожен учасник отримав можливість висловити свою думку, бути почутим та відчути власну цінність і прийняття оточуючими та право на індивідуальність у спільноті. Певно в таких діалогах і будується порозуміння, тож є надія, що насіння таких зустрічей засівається в благодатний грунт громадської відповідальності та дасть нові потужні сходи, що приведуть до нових конструктивних взаємовідносин у соціумі, де пануватимуть мир та злагода.

Меню

Мій розклад