Previous Next

З нашими студентами діляться управлінським досвідом

18-19 грудня продовжила роботу Школа політичного розвитку «Молодь TuT», у якій брали участь відомі спікери зі всієї України. Метою заходу стали розвиток та популяризація політичної участі молоді в регіоні, надання базових знань та інструментів для реалізації проєктів суспільного значення у власних громадах.

Серед тем, що обговорювалися були: роль особистості в політиці, регіональна політика в умовах децентралізації, інституційний вимір активізму, інструменти впливу на владу та взаємодії з громадськістю.

Неймовіно цікавими в ці дні були зустрічі з народними депутатами України: Михайлом Ананченком, Олександром Санченком та Тетяною Скрипкою, які ділилися з молоддю секретами успіху. Кожен з них розповів свою історію подолання труднощів на шляху кар'єрного зростання.

Тетяна Скрипка розповіла, як з простої вчительки вона стала депутатом завдяки своїй активності та здатності брати відповідальність на себе. Депутатка дала молоді поради для подальшого особистого розвитку.

Під час панельних дискусій Михайло Ананченко розповідав про можливості молоді, про український молодіжний фонд та розвиток молодіжної інфраструктури в регіонах, Олександр Санченко ознайомив з розвитком молодіжної політики в Україні.

Усі спікери були одностайними в тому, що формування життєздатного молодого покоління є складовою стратегії розвитку України. У цьому розумінні молодь – об'єкт національно-державних інтересів, один із головних факторів розвитку держави і суспільства.

Заступник Сумського міського голови з питань молодіжної політики Станіслав Поляков зазначив, що головними принципами державної молодіжної політики має стати: повага до поглядів молоді та її переконань; надання права і залучення молоді до безпосередньої участі у формуванні й реалізації політики та програм, що стосуються суспільства взагалі і молоді зокрема; сприяння ініціативі та активності молоді в усіх сферах життєдіяльності суспільства.

Начальник відділу молодіжної політики Сумської міської ради Тетяна Сахнюк закликала учасників заходу до активної співпраці, підтримки й організації заходів та ініціатив, націлених на вирішення проблем молоді міста

Цікавими були й онлайн зустрічі, серед яких – з багаторазовим чемпіоном світу і Європи, чемпіоном Олімпійських ігор та народним депутатом України Жаном Беленюком. Під час жвавої дискусії він розповів учасникам Школи про кар'єрне зростання та спортивні здобутки.

Вельми корисною стала панельна дискусія з радником з молодіжних питань голови Вінницької ОДА, співзасновником Конгресу молодіжних рад України Миколою Кобисем на тему «Міні кар’єра від шкільного самоврядування до першого місяця роботи».

Подібні заходи – це шанс для студентства не тільки отримати неоціненні знання й досвід від успішних особистостей, але й вголос заявити про себе, зустріти однодумців та долучитися до спільноти змінотворців нового покоління.

Меню

Мій розклад