Previous Next

Ораторське мистецтво та медіаграмотність як складники професійних якостей юриста

Сьогодні неможливо виконувати жодного виду юридичної діяльності без знання й розуміння особливостей спілкування та механізмів впливу однієї людини на іншу.

Адже юрист вступає в спілкування з людьми, різними за віком, інтелектом, соціальним станом, інтересами та потребами. Саме ця діяльність потребує використання знань ораторського мистецтва для впливу як на людей, які, наприклад, потрапили у сферу судочинства (свідок, підозрюваний, обвинувачений, потерпілий та ін.), на осіб, що безпосередньо здійснюють цей вид діяльності (слідчий, прокурор, суддя, адвокат), так і для здійснення більш загальних цілей: утвердження прав і свобод людини і громадянина, які визначають зміст і застосування законів, діяльність органів законодавчої, виконавчої, судової влади, місцевого самоврядування.

19 грудня майбутні юристи взяли участь у тренінгу «Ораторське мистество та блогерство», який проводив тренер з ораторського мистецтва - Андрій Любченко, який розповів про важливі аспекти виступу: жести, мову та постановку голосу. Під час виконання практичних завдань студенти мали можливість удосконалити навички та вміння з інфомедійної грамотності, а саме: уміння критично оцінювати інформацію, ідентифікувати вплив блогерів та соцмереж, розрізняти зображення та відео, створені за допомогою генеративно-змагальних мереж (фейки, діпфейки), втілювати ідеї завдяки онлайн-інструментам.

Тренінг від директорки програм телеканалу СТС, Заслуженої журналістки України Ольги Гордус «Медіаграмотність молодіжного середовища» запам'ятався створенням сенсації. Учасники виконували завдання на критичне мислення, вчилися орієнтуватися в сучасному інформаційному середовищі та захищати себе від маніпуляцій різних видів.

Меню

Мій розклад