Previous Next

Відкрита лекція з використанням інтерактивних методів навчання

24 вересня доцентом кафедри Сергієм МИРОСЛАВСЬКИМ було проведено відкриту лекцію з цивільного права для студентів 2 курсу на тему «Об’єкти цивільного права»

Розуміння цивільних відносин, які є предметом регулювання цивільно-правових норм, є неможливим без усвідомлення змісту категорії «об’єкти цивільного права». Саме цю ідею намагався довести до студентів викладач.

Для надання заняттю практичного спрямування, лектор на підтвердження своїх тез наводив числення приклади з реальних судових справ, під час розгляду яких суд звертався до аналізу означеної категорії (у тому числі й з власної адвокатської практики; особливо щодо результатів інтелектуальної, творчої діяльності). Таке проведення навчального заняття сприяло  активізації інтерактивних методів і стало фактором постійного включення студентів у обговорення важливих аспектів питань, що розглядались.

Особливу цікавість викликали положення про об’єкти, які  вилучені з цивільного обороту та обмежені в обороті, з наведенням викладачем актуальних прикладів у контексті діяльності Збройних Сил України та зокрема територіальної оборони.

Завдяки педагогічний майстерності викладача тема, яка на перший погляд видається доволі затеоретизованою і, навіть, певною мірою догматичною, була висвітлена як практично значуща, важлива і цікава.

Меню

Мій розклад