Previous Next

Всеукраїнська школа з міжнародного гуманітарного права як форма співпраці закладів вищої освіти

Професор нашої кафедри Андрій КУЧУК був запрошений як фахівець у сфері людських прав та практики Європейського суду з прав людини спікером на Всеукраїнську школу з міжнародного гуманітарного права.

Організація та проведення цього заходу стало відповіддю на запити громадянського суспільства щодо інформації про міжнародно-правові засоби вирішення війни. Загалом організаторами школи стали Університет митної справи та фінансів разом з ELSA Dnipro, адвокатськими об’єднаннями «Поповський і партнери» та «Новум». У межах реалізації договору про співпрацю між СумДПУ імені А.С. Макаренка та УМСФ до Школи долучилась і наша кафедри.

Виступ професора Андрія КУЧУКА був присвячений проблематиці забезпечення людських прав Європейським судом з прав людини (у контексті порушення людських прав в умовах війни). У доповіді детально висвітлено як загальні аспекти звернення до ЄСПЛ (питання юрисдикції та відповідну доктрину ефективного контролю), так і окремі процесуальні питання (строки звернення, докази і т.д.).

Виступ спікера був схвально оцінений учасниками Всеукраїнської школи з висловленням слів  вдячності.

У свою чергу, наша кафедра висловлює вдячність  організаторам за можливість взяти участь у такій важливій в сьогоднішніх умовах справі – поширення знань серед українців щодо міжнародного гуманітарного права та людських прав в умовах війни.

Меню

Мій розклад