Previous Next

Коворкінг як захід нового формату при підготовці юристів

В юриспруденції висока конкуренція, складні завдання і не завжди очікуваний результат.

Щоб досягти успіху в цій сфері, фахівець повинен вміти підлаштовуватися під сучасні тренди. Ситуація у країні щодня мотивує нас із новими силами захищати й популяризувати українську мову, літературу, культуру, розвивати науку.

22 листопада 2022 року на філологічному факультеті Каразінського університету відбулася І Всеукраїнська (НЕ)класична студентська наукова інтернет-конференція «Мовно-літературний коворкінг», участь у якому взяла Сігалова Юлія.

На думку Юлі, мова – ключовий інструмент, який використовує юрист у своїй професійній діяльності, його візитівка, завдяки якій юрист себе презентує, демонструє свій рівень інтелекту. Мова повинна бути змістовною, культурною, грамотною, чіткою і лаконічною, логічною, переконливою,  наповненою, але не перенасиченою термінологією, виразною. Крім того, що юрист повинен вміти говорити, він зобов’язаний слухати і чути клієнтів, опонентів, суддів. І цьому навчають саме подібні практичні заходи.

Конференція обʼєднала 86 талановитих науковців з 14 університетів Харкова, Львова, Луцька, Миколаєва, Івано-Франківська, Києва, Ужгорода, Кропивницького, Кривого Рогу, Сум. Також долучилися учасники з Луганського національного університету, який зараз тимчасово знаходиться у Полтаві, та із Загреба (Хорватія).

Меню

Мій розклад