Previous Next

Підведення підсумків навчальної практики на підприємствах, в установах та організаціях

У системі підготовки юриста важливе місце належить практиці. Вона є зв’язуючою ланкою між теоретичним навчанням майбутніх юристів та їх самостійною роботою, зокрема, на підприємствах, в установах та організаціях, надає досвід юридичної діяльності.

З 31жовтня по 21 листопада студенти 045 групи ННІ історії, права та міжнародних відносин проходили навчальну практику на підприємствах, в установах та організаціях.

Базами практик стали:

  1. Всеукраїнська благодійна організація «Майбутнє без меж».
  2. Управління житлово-комунального господарства Роменської міської ради.
  3. Миколаївська селищна рада.
  4. ТОВ «ДІАГНОСТІК-ЛАЙН».
  5. Спільне агрохімічне підприємство «Родючість».
  6. Юридичний відділ СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Метою навчальної практики було формування інтегральної, загальних та спеціальних (фахових) компетентностей майбутнього фахівця, набуття програмних результатів навчання, виховання потреби систематично поновлювати знання, вести наукові дослідження та творчо застосовувати їх у практичній роботі.

Теоретичними завданнями навчальної практики було:

- з’ясування основних особливостей баз практики та їх правового статусу;

- поглиблене вивчення їх структури, організації діяльності, форм і методів здійснення поставлених перед ними завдань;

- застосування правових норм, що регулюють організацію і діяльність баз практики, а також норм, які вони застосовують у своїй діяльності;

- самостійне складання відповідних процесуальних та інших службових документів, проведення аналізу і узагальнення практики застосування відповідних правових норм і розробки рекомендацій щодо їх удосконалення;

- на основі аналізу теоретичних підходів реалізації діяльності конкретних баз практики в своїй науковій роботі визначити пропозиції, які покликані удосконалити діяльність цих підрозділів.

Серед практичних завдань перед студентами стояли:

- виконання доручень та завдань посадових осіб відповідної бази практики, пов’язаних із функціональними обов’язками за фахом;

- складання відповідних процесуальних документів, планування роботи та вивчення функціональних обов’язків посадових осіб бази практики;

- орієнтація в організаційній структурі тієї ланки, в якій вони проходили навчальну практику.

Під час проходження практики в структурних підрозділах бази практики, під наглядом керівника, студенти виконували завдання, пов’язані з веденням та організацією діловодства, обліком документації, реєстрацією вхідної та вихідної кореспонденції.

Індивідуальні завдання, виконані студентами, допомогли відпрацювати їм під час проходження практики умінь і навичок із практичного вирішення окремих категорій проблемних ситуацій та підготовки відповідних правомірних висновків.

Після завершення практики на кафедрі права та методики викладання правознавства відбулася звітна конференція, на якій студенти в індивідуальному порядку представили матеріали практики, відеопрезентації звітів, розповіли про набуті ними практичні навички, знання та досягнення в обраній ними галузі, поділилися власним досвідом роботи та враженнями від проходження практики.

Усі вимоги програми навчальної практики виконані здобувачами у повному обсязі. Майбутні правозахисники якісно виконали індивідуальні плани практики, правильно та своєчасно оформили звітну документацію.

Меню

Мій розклад