Новини

Екскурсія до спеціальних підрозділів поліції

Співробітники та студенти нашої кафедри систематично проводять правоосвітні та пізнавальні заходи серед учнівської молоді.

09 травня 2023 року з метою профорієнтації та популяризації спеціальності Право ми влаштували для школярів екскурсію до спеціальних підрозділів поліції, на які покладено завдання з підтримки різних спеціальних поліцейських операцій. Це, зокрема, Рота поліції особливого призначення, підрозділ вибухотехнічної служби ГУНП та Кінологічний центр ГУНП у Сумській області.

Екскурсанти дізналися про основні завдання спецпідрозділу, а саме: боротьба зі злочинністю з високим ризиком небезпеки для поліцейських, високим ризиком застосування зброї; організація та планування спеціальних операцій зі звільнення заручників, протидія злочинності, а також участь у антитерористичних операціях.

Поліцейські продемонстрували як відбувається затримання особливо небезпечних злочинців. Розповіли як попереджають групові порушення громадського порядку тощо.

Представник вибухотехнічної служби надав інформацію про основні принципи і правила поводження з вибуховими пристроями, охарактеризував їх властивості, продемонстрував моделі штатних і муляжі саморобних вибухових пристроїв. Особливу увагу присутніх було зосереджено на алгоритмі дій поліцейських у разі виявлення невідомого вибухового пристрою як у процесі виконання службових обов’язків, так і під час життєвих ситуацій.

Кінологи показали як службові собаки оперативно та завзято затримують зловмисників. Основи своєї роботи продемонстрували і собаки, які спеціалізуються на пошуку наркотичних речовин та вибухонебезпечних предметів.

Екскурсія виявилася надзвичайно пізнавальною як для здобувачів вищої освіти, так і для майбутніх абітурієнтів.

Меню

Мій розклад