Новини

Бінарна лекція доцента Сергія Мирославського та Уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції Владислава Іванія

Майбутнім юристам вкрай необхідно володіти знаннями в галузі антикорупційного законодавства, адже невдовзі вони можуть надавати консалтингові послуги у сфері антикорупційної діяльності, вибудовувати ефективну правову позицію при захисті інтересів юридичних та фізичних осіб в судах у справах про корупцію, розробляти антикорупційні програми для підприємств, установ, організацій, консультувати з питань електронного декларування, проводити антикорупційну експертизу нормативно-правових актів, виявляти, врегульовувати та запобігати конфлікту інтересів, виявляти та усувати корупційні ризики для бізнес репутації, впроваджувати міжнародні стандартів запобігання корупції та ін.

З метою поглиблення знань в антикорупційній сфері 10 жовтня 2023 року в рамках дисципліни «Юридична деонтологія» відбулась бінарна лекція доцента Сергія Мирославського та Уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції у СумДПУ імені А.С. Макаренка Владислава Іванія.

Слухачам було розказано про корупційні ризики у вищій освіті, наведено приклади корупційних правопорушень, що найчастіше спіткають студентів, способи захисту своїх порушених прав, роз’яснені міра відповідальності за порушення антикорупційного законодавства та права  викривачів, надана необхідна контактна інформація.

Окремою частиною лекції стала невеличка дискусія між лекторами, викладачами та студентами. Жвава участь в обговоренні непростих питань засвідчила щиру зацікавленість учасників у темі.

Меню

Мій розклад