Новини

Радіодиктант національної єдності-2023

27 жовтня у День української писемності та мови студенти і викладачі нашої кафедри разом із сотнями тисяч українців та захисників на фронті долучилися до написання радіодиктанту єдності.

Цього року радіодиктант мав назву «Дороги України». Текст написала поетеса Катерина Калітко, а прочитав його актор та театральний режисер Олексій Гнатковський. Темою тексту стала єдність і спільність, любов та біль війни.

Трансляція Радіодиктанту-2023 проходила на всіх платформах «Суспільного»: у радіоефірі «Українського Радіо» та «Радіо Культура», в ефірі телеканалу «Суспільне Культура», на YouTube-каналі «Українського Радіо» і на Facebook-сторінці «Суспільного». Його називають наймасовішим флешмобом осені.

Мета радіодиктанту – передусім об’єднати людей навколо України в усьому світі та популяризувати українську мову, а не перевіряти грамотність учасників. Так, українці в усіх країнах світу щороку традиційно збираються на радіодиктант. Участь у ньому централізовано беруть і іноземці. Наприклад, у Ягеллонському університеті у Кракові його пишуть студенти, які вивчають українську мову як іноземну. А радіо «Люблін» запрошує всіх писати диктант у свою студію.

Для кожної людини рідна мова є важливим елементом самосвідомості. Без своєї мови, самобутньої культури, немає народу. Тож, любімо, поважаймо, збагачуймо нашу неповторну українську мову!

Меню

Мій розклад