Новини

Світове кафе: місце зустрічі для нових ідей та співпраці

29 травня 2024 року у рамках Тижня правових знань, присвяченого 100-річчю заснування університету, відбулася зустріч студентів і викладачів Кафедри права та публічного управління зі стейкхолдерами у форматі «Світового кафе».

Метою заходу було:

  • забезпечення ефективної комунікації між стейкхолдерами та здобувачами;
  • виявлення ключових проблем та можливостей співпраці;
  • розробка спільних рішень та ініціатив для покращення взаємодії;
  • отримання відгуків та ідей від здобувачів.

На зустрічі були присутні стейкхолдери:

  • Ігор КАЛЬЧЕНКО, керівник апарату Сумської обласної військової адміністрації;
  • представники Сумського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС України: Микола КЛАДІЄНКО, криміналіст, завідувач сектору трасологічного обліку; Євгенія МАНЬКО, судовий експерт контролю якості та метрологічного забезпечення; Вероніка КЛАДІЄНКО, судовий експерт дактилоскопічних досліджень;
  • Інна ДАВИДЕНКО, нотаріус Сумського міського нотаріального округу;
  • Олександр МУКОРЕЗ, приватний виконавець;
  • Ігор ЧЕРНЯК, начальник відділу вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області.

На початку зустрічі кожен зі стейкхолдерів коротко розповів про особливості функціонування своєї установи та про вимоги, які висуваються до претендентів на заняття посад у ній.

Потім почалася ділова гра, у ході якої студенти бакалаврату й магістратури за спеціальностями «Право» та «Публічне управління» розподілились на п’ять команд, які працювали з кожним стейкхолдером по черзі.

У процесі гри команди виробляли програму дій для співпраці між ними та стейкхолдерами, визначали основні виклики для галузі стейкхолдера та його закладу, планували можливі конкретні дії для реалізації цих ініціатив. За кожним напрямком відбулися жваві дискусії, які завершилися презентацією результатів кожної команди.

Студенти висловили зацікавленість у популяризації стейкхолдерів, організації медійної підтримки їхньої діяльності, залучення стажерів, які зможуть на практиці випробувати певний напрямок роботи.

Під час панельної дискусії за участю ключових стейкхолдерів та представників здобувачів було розглянуто можливість продовжити спілкування, обмінятися контактами та обговорити подальшу співпрацю.

Наприкінці зустрічі здобувачі оглянули різноманітне обладнання, що привезли з собою експертна та вибухотехнічна служби та отримали інформацію про кожен спеціальний пристрій.

Меню

Мій розклад