Екскурсія до Верховної Ради України

3 грудня у рамках вивчення державно-правових дисциплін майбутні юристи разом із завідувачем кафедри права та методики викладання правознавства Іваній О.М. та старшим викладачем кафедри Куровою А.А. відвідали Верховну Раду України.

Студенти мали змогу дізнатися більше про єдиний законодавчий орган державної влади України, на власні очі побачити сесійний будинок Верховної Ради, який є не тільки важливим осередком політичного життя країни, а й величною архітектурною пам’яткою нашої держави.

Екскурсія до Верховної Ради розпочалась із музею історії, де були представлені проєкти будівлі Верховної Ради від різних архітекторів середини ХХ століття.

Відвідувачі на власні очі побачили національну реліквію – Прапор Незалежності, який народні депутати першого демократичного скликання внесли до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року; ознайомилися з оригінальною картиною відомого художника О. Г. Кулакова під назвою «Державотворення», яка є почесним символом успішної боротьби за українську незалежність; побачили ще одну з українських святинь – ікону Святої Покрови – символ та оберіг українських козаків, уособлення незламності їх духу. 

Окрім того, студенти мали змогу побувати у сесійній залі парламенту, де ухвалюються закони України, а також завітати до кулуарів Верховної Ради України, де проходять брифінги народних депутатів.

Викладачі та студенти ННІ історії та філософії висловлюють слова щирої вдячності за організацію цікавої та змістовної екскурсії народному депутату України Михайлу Ананченку.

Меню

Мій розклад