Екскурсія до Сумського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

13 грудня майбутні юристи відвідали Сумський НДКЦ. Екскурсія розпочалась із профорієнтаційної бесіди та презентації Експертної служби, під час яких студентів ознайомили з основними завданнями, які покладаються на спеціалістів служби, напрямами проведення судових експертиз та порядком проходження навчання за спеціальністю.

Досвідчені спеціалісти з різних напрямків, показали на практиці свої знання, вміння та навички, підкріпивши свої розповіді безліччю прикладів із повсякденного життя.

Трасолог продемонстрував на практиці фізичні, візуальні та хімічні способи виявлення слідів, розказав про фіксацію та вилучення слідів взуття й транспортних засобів, знарядь зламу, різних предметів.

Від спеціаліста в галузі дактилоскопії студенти дізналися, що основним завданням дактилоскопічної експертизи є ідентифікація живих осіб, невпізнаних трупів, а також встановлення причетності осіб до вчинення злочинів за допомогою відбитків, відтисків рук, отриманих у ході дактилоскопічної реєстрації; слідів рук, вилучених при огляді місця події тощо.

Приємною несподіванкою стала можливість студентів самостійно спробувати себе у якості «дослідників» по виявленню відбитків рук, вилученню слідів пальців рук.

Захід справив позитивне враження на відвідувачів, оскільки кожен мав змогу поспілкуватись із фахівцями центру та почути вичерпні відповіді на поставлені запитання. До того ж отриманий досвід неодмінно знадобиться у практичній діяльності.

 

Меню

Мій розклад