Архів новин

Previous Next

Святкуємо разом зі стейкхолдерами

17 грудня відбувся фестиваль «Лідери університету майбутнього: знаю, умію, дію», присвячений 96-тій річниці СумДПУ імені А.С. Макаренка. Він зібрав однодумців: здобувачів вищої освіти, випускників, роботодавців, інших  стейкхолдерів.

У ході проведення заходу, організованого начальником центру забезпечення якості вищої освіти Мариною Ячменик, лунали слова привітання від адміністрації університету, було обговорено багато важливих питань, презентовано можливості освітніх програм і цікаві проєкти, висловлено подяки найактивнішим стейкхолдерам.

Важливими партнерами для закладу вищої освіти на сьогодні є роботодавці, тому одним із завдань нашого університету, за словами першого проректора Любові Пшеничної, є задоволення потреб роботодавця у кваліфікованих фахівцях. Метою співпраці зі стейкхолдерами є зацікавленість університету вийти на більш широкий спектр діяльності, не зациклюватися лише на педагогічній діяльності, спілкуватися, отримувати цінні поради щодо підготовки фахівців.

Разом із тим основним завданням Ради роботодавців визначено стабілізацію ринку праці, вдосконалення стратегії взаємодії закладу освіти з роботодавцями та сприяння зменшенню відтоку трудових ресурсів із міста, регіону.

У День народження Університету обговорювали питання здобуття студентами актуальних для сучасного ринку праці компетентностей. Наголошувалося на важливості здобуття «міждисциплінарних» компетентностей, які дають змогу реалізовувати різноманітні ідеї та проєкти.

Член адвокатських об’єднань «Апаров, Шурубор та партнери» та «СВС-Колегія»  доктор юридичних наук, професор Андрій Апаров наголосив на тому, що важливо перейти від теоретизації освітнього процесу до практичного застосування. Правова складова освіти, на його думку, повинна мати практичне спрямування, незалежно від спеціальності, а взаємодія між університетом і майбутніми работодавцями тільки посилюватися.

Завідувач кафедри права та методики викладання правознавства доцент Олена Іваній у своїй промові зазначила, що процес взаємодії зацікавлених сторін реалізується через участь стейкхолдерів на всіх етапах реалізації освітньої траєкторії:

- ознайомлення, обговорення, внесення пропозицій при розробці освітніх програм та навчальних планів в межах спеціальностей;
- залучення зовнішніх стейкхолдерів до практичних занять;
- укладення договорів на проведення стажування викладачів з метою підвищення кваліфікації;

- проведення всіх видів практик на підприємствах, в установах та організаціях, що є потенційними для працевлаштування здобувачів вищої освіти;
- участь стейкхолдерів в оцінюванні якості знань здобувачів вищої освіти при проведенні державної атестації;

- забезпечення академічної доброчесності.

Олена Миколаївна наголосила на тому, що в умовах загальнонаціонального карантину та переходу на дистанційні форми навчання важливим є збереження напрацьованих форм партнерства і співробітництва зі стейкхолдерами, можливість спілкування студентської аудиторії з фахівцями-практиками.

У межах фестивалю відбулась і презентація третього випуску збірника творчих робіт «Мій університет – моя гордість: діалог стейкхолдерів», у якому здобувачі вищої освіти зізнаються в любові рідному університету та викладачам.

Університет – це ціле життя, і кожен з нас є його частинкою. За обрієм історії 96 років наполегливої праці, багато проєктів, втілень цікавих ідей, злетів, перемог та звершень... 96 років педагогічної звитяги, підготовки кваліфікованих фахівців і науковців.

Саме тут ми всі підтримуємо одне одного, ділимося емоціями і враженнями, розвиваємося, даруємо одне одному щирі усмішки, все частіше долаємо нові й незвідані вершини, все більше розуміємо одне одного, працюємо, вчимося, розважаємося і радіємо. У стінах університету завжди по-родинному затишно і натхненно.

Вітаємо рідний педагогічний з 96-ю річницею і неймовірно пишаємося тим, що навчаємося та працюємо саме тут!

Меню

Мій розклад