Архів новин

Previous Next

Участь у презентації освітнього проєкту «Локальна демократія: кращі європейські практики для України»

28 квітня 2022 року науково-педагогічні працівники кафедри взяли участь у презентації освітнього проєкту ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH -101047645 – «EULOCDEM: Локальна демократія: кращі європейські практики для України», що співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму Модуль Жана Моне програми Erasmus+.

Презентація проєкту зібрала широку аудиторію учасників. До заходу долучились викладачі та студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Харківського державного університету імені В.Н. Каразіна, Львівського державного університету внутрішніх справ, Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, Сумського державного університету, представники громадських організацій, учителі та методисти міста Сум та Сумської області та учні шкіл міста Суми.

Координаторка проєкту Вікторія Панкратова, виконавці проєкту Ольга Стогова та Володимир Сухонос презентували та окреслили його мету, цілі та основні етапи реалізації.

У межах реалізації проєкту, окрім розробки та викладання навчального курсу «Локальна демократія: кращі європейські практики для України» на 2022 рік, заплановані наступні активності:

– круглий стіл «Кращі практики децентралізації: досвід країн ЄС для України» (27 травня 2022);

– студентські та учнівські дебати онлайн «Досвід впровадження стандартів якісного врядування на місцевому рівні в ЄС та Україні» (жовтень 2022).

Друга частина заходу мала практичний характер та була присвячена доповідям спікерів: Авксентьєва Антона, експерта ГО «Аналітичний центр «Обсерваторія демократії», кандидата політичних наук та Оксани Корсун, представниці ГО «Сумське громадське коло». Виступи стосувались досліджень та практичних результатів діяльності громадських організацій, які представляли спікери.

Меню

Мій розклад