Архів новин

Previous Next

Обласний молодіжний форум «В єдності наша сила: Сумщина»

09 серпня завідувач кафедри Олена ІВАНІЙ та студентка 4 курсу Юлія СІГАЛОВА взяли участь в обласному молодіжному форумі «В єдності наша сила: Сумщина», присвячений Дню молоді в Україні.

Організаторами виступили Управління молоді та спорту Сумської ОВА у взаємодії з відділом молодіжної політики Сумської міської ради, МЦ «Романтика» та громадськими організаціями Сумщини.

На відкриття форуму завітали голова Сумської ОДА – начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, очільник Сумської МТГ Олександр ЛИСЕНКО, його заступник Станіслав ПОЛЯКОВ, заступник голови обласної ради Вадим ЛИСИЙ, молодіжні працівники, лідери молодіжного руху з різних куточків області.

Під час форуму учасники обговорили пріоритетні проблеми, що стоять перед молоддю, зокрема: поточну ситуацію в молодіжній сфері, виклики та оптимальні шляхи їх вирішення, євроінтеграцію, відбудову, повернення та багато іншого.

Представники структурних підрозділів РВА, виконавчих комітетів територіальних громад, до повноважень яких входить питання реалізації молодіжної політики, представники активної молоді громад (члени громадських організацій, молодіжних рад, представники молодіжних центрів та просторів, студенти) презентували кращі практики молодіжної роботи.

Разом із начальником Відділу молодіжної політики Сумської міської ради Тетяною САХНЮК та директор МЦ «Романтика» Світланою ЮРЧЕНКО працювали над розробкою практичних механізмів соціального партнерства між молоддю та органами державної влади.

Викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій, член Всеукраїнської арттерапевтичної асоціації Сумського державного університету Крістіна САХНО розповіла про ресурсну арт терапію, показала реальні прийоми та засоби, за допомогою яких можна зменшувати емоційне навантаження та відновлювати психічне здоров’я.

Волонтер «СББ-ТИЛ» Віталія ВЕРЕМІЄНКО розповіла про організацію волонтерського руху під час війни, ознайомила з правилами волонтерів, з напрямками роботи, якою вони займаються.

Керівник творчого об’єднання «ДикОбраз», режисер дитячого театру «Артес» Тетяна НЯНЬКІНА провела практичне заняття, спрямоване на розвиток командотворення та лідерства.

Закривав Форум Народний депутат України Михайло АНАНЧЕНКО, який зазначив, що розбудова молодіжної політики у надійних руках амбітної, цілеспрямованої та відповідальної молоді.

Особливі слова вдячності хочемо висловити заступнику начальника управління - начальнику відділу у справах молоді Управління молоді та спорту Сумської ОДА Анні СИВОВОЛ за професійну організацію та проведення надкорисного та неймовірно цікавого заходу.

Меню

Мій розклад