Архів новин

Previous Next

Бінарне заняття з прав дитини: зв’язок теорії та практики

17 жовтня для здобувачів вищої освіти, що  навчаються на програмі «Право, та «Публічне управління та адміністрування» було проведено бінарне заняття за темою «Забезпечення прав дитини як показник належного урядування».

Лекцію проводили підполковник поліції, кандидат юридичних наук, доцент Юлія ЗАВГОРОДНЯ та доктор юридичних наук, професор Андрій КУЧУК.

Юлія Степанівна вказала на значимість тематики прав дитини та її зв'язок з проблематикою людських прав, акцентувала увагу на окремих аспектах виконання державою позитивних зобов’язань у царині прав дитини. Поза увагою доповідачки не лишилось і питання особливостей забезпечення прав дитини в умовах війни, наслідки якої проявляються не тільки у фізичному, але й психічному вимірі.

Із захопленням студенти сприйняли наведені лекторкою приклади з власного досвіду роботи у підрозділах ювенальної превенції Національної поліції, а численні статистичні дані спонукали до роздумів, доповнюючи загальне сприйняття проблематики прав дитини.

Андрій КУЧУК зосередив увагу на окремих аспектах практики Європейського суду з прав людини та національних судів щодо забезпечення прав дитини.

Піднята проблематика викликала жваве обговорення, показавши зацікавленість здобувачів освіти питаннями необхідності адвокації прав дитини.

Меню

Мій розклад