Новини

Дуальне заняття з забезпечення прав дитини

Дуальне заняття з забезпечення прав дитини

30 березня професором кафедри Андрієм КУЧУКОМ та підполковником поліції, кандидатом юридичних наук, доцентом Юлією ЗАВГОРОДНЬОЮ було проведено дуальне заняття, присвячене правам дитини.

У сучасному демократичному суспільстві одним з важливих завдань є імплементація міжнародних стандартів щодо прав дитини. Станом на сьогодні, за даними Офісу Генерального прокурора 465 дітей загинуло і 943 дитини поранено через агресію та воєнні злочини Росії.

Лектори присвятили значну увагу актуальності тематики захисту прав дитини загалом і в умовах війни, зокрема, питанням нормативно-правового забезпечення відповідної діяльності.

Юлія ЗАВГОРОДНЯ поділилась зі студентами досвідом роботи в підрозділах ювенальної превенції Національної поліції, висвітлюючи ті проблеми, з якими зіткаються практичні працівники реалізуючи покладені на них завдання.

Було наголошено на тих компетентностях, які необхідно сформувати для роботи у сфері ювенальної превенції.

Працюючи в підрозділах ювенальної превенції і стикаючись з прогалинами і колізіями правового регулювання та не залишаючи наукову сферу діяльності Юлія ЗАВГОРОДНЯ напрацювала низку рекомендацій з удосконалення національного законодавства у сфері захисту прав дитини зі змістом яких ознайомила здобувачів вищої освіти, залучивши до дискусії.

Меню

Мій розклад