Новини

Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл «Забезпечення людських прав в умовах збройної агресії: національний та міжнародний аспекти»

07 грудня кафедрою права та МВП ННІ історії, права та міжнародних відносин було проведено Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл на тему «Забезпечення людських прав в умовах збройної агресії: національний та міжнародний аспекти», присвячений Дню прав людини.

75 років тому було прийнято Загальну декларацію прав людини, яка стала і результатом, і чинником виходу проблематики людських прав за внутрішньодержавні межі, при цьому не втративши актуальності й нині. Більш того розуміння необхідності забезпечення прав людини стало ключовим аспектом державотворення та правозастосування.

У межах наукового заходу об’єднались як науковці, так і працівники судів та органів правопорядку, а також здобувачі вищої освіти з Дніпра, Донеччини, Києва, Одеси, Сум, Херсонщини, Чернігова та ін.

У центрі уваги учасників були як загальноправова проблематика розуміння і забезпечення людських прав, так і вузькогалузеві питання юридичної відповідальності за окремі порушення прав людини.

З вітальним словом до учасників науково-практичного заходу звернулись Юлія ПОДРЄЗ (директор ННІ історії, права та міжнародних відносин СумДПУ), Максим ПЕНДЮРА (завідувач кафедри теорії держави та права Нацональної академії внутрішніх справ), Олена ІВАНІЙ (завідувач кафедри права та методики викладання правознавства СумДПУ), побажавши плідної роботи та напрацювання пропозицій з удосконалення стану забезпечення прав людини.

Жваві обговорення викликали доповіді Андрія АПАРОВА, Ірини ЗАЙЦЕВОЇ, Валерії ЗОЛОТАРЕНКО, Діани КОНОПЛІ, Вікторії САВІЩЕНКО, Юрія САМСОНЕНКА, Ігоря СЕРДЮКА, Романа ШЕСТОПАЛОВА, Світлани ЩЕРБАК та ін.

Колектив кафедри висловлює подяку усім учасникам Всеукраїнського науково-практичного круглого столу та запрошує до подальшої співпраці.

Меню

Мій розклад