Архів новин

Участь викладачів кафедри у Всеукраїнській конференції «Археологія північно-східної України: здобутки, сучасний стан та перспективи»

Участь викладачів кафедри у Всеукраїнській конференції «Археологія північно-східної України: здобутки, сучасний стан та перспективи»

11 лютого науково-педагогічні працівники кафедри взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференці з міжнародною участю «Археологія Північно-Східної України: здобутки, сучасний стан та перспективи», організованої кафедрою історії України.

З цікавими доповідями виступили провідні вітчизняні фахівці-археологи з Інституту археології НАН України, Інституту прикладної фізики НАН України, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Історико-культурного заповіднику «Більськ» Полтавської обласної ради та інших закладів та установ України.

Доктор юридичних наук, професор Апаров А.М. у своїй доповіді розкрив адміністративно-правове забезпечення охорони археологічної спадщини. Доктор юридичних наук, професор Кучук А.М. запропонував науковцям розглянути археологічну спадщину як аксіологічну складову українського права. Кандидат педагогічних наук, доцент Іваній О.М. розказала про юридичну відповідальність за злочини у сфері охорони культурної та археологічної спадщини.

Конференція стала тим дискусійним майданчиком, на якому учасники змогли висловити власне бачення проблем, пов’язаних із сучасним станом археологічних досліджень як на Сумщині, так і в Україні в цілому.

Меню

Мій розклад