Архів новин

Previous Next

Круглий стіл «Правнича діяльність в умовах правовладдя: проблеми та шляхи розв’язання»

07 жовтня відбувся науковий круглий стіл «Правнича діяльність в умовах правовладдя: проблеми та шляхи розв’язання», присвячений Дню юриста.

Участь у заході взяли здобувачі, що навчаються за спеціальністю Право, а також науково-педагогічні працівники – представники закладів вищої юридичної освіти з різних регіонів України.

З вітальним словом до учасників звернулися завідувач кафедри Олена Іваній та професор кафедри Андрій Кучук, які наголосили на важливій ролі юриста в сучасному суспільстві. Адже саме зараз, коли відбувається процес розвитку правової держави в Україні, насамперед на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верст населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців. Місія юристів полягає в служінні людям, у тому, щоб забезпечити в суспільстві організованість, дисципліну і такий правопорядок, який базується на засадах справедливості, гуманізму і правди.

Доповідачі торкалися актуальних і болючих тем, як-то: Державні гарантії соціального захисту здобувачів освіти, Значення загальнотеоретичних правничих наук у підготовці сучасного правника, право в умовах суспільства епохи постмодернізму: герменевтичні роздуми, Охорона здоров’я здобувачів освіти, Принцип рівності V. Принцип справедливості, Захист працівника в умовах пандемії COVID-19, Взаємодія Національної Поліції з населенням як фактор ефективності правоохорони, Помилки в юридичному нормотворенні: шляхи усунення, Людська гідність як основа права та багато інших.

Тематика піднятих спікерами питань викликала зацікавленість у кожного з присутніх науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти, адже дискусійні аспекти, що розглядалися, стосуються кожного громадянина нашої держави.

Меню

Мій розклад